Linux

ESXI 6.7 NVME Diski Görmeme Problemi Çözümü – How to fix ESXI 6.7 Not Showing NVME Datastore

sunucu linux kernel
Share

Merhabalar,

Son zamanlarda, sanallaştırma alt yapılarımızda (Sanal Sunucu) hizmetlerimizde ESXI 6.7 U3 versiyonuna güncelleme ve yükseltmeler gerçekleştirdik.
Ancak bazı ESXI hostlarımızda NVME diski görmediğine / tanımadığına tanık olduk.
Araştırmalarımız neticesinde, ESXI 6.7 U3 ve ESXI 6.7 U2 versiyonlarında NVME sürücüsünden kaynaklandığını anladık.
Aslında olay tamamen İlgili versiyonlarda yüklü olan NVME disk sürücüsünün support edilmeyen NVME disklerde meydana gelmesiydi.

Örneğin; CT1000P1SSD8 model crucial diskler

Bahse konu olan NVME disklerin ESXi 6.5 Güncelleme 2 üzerinde iyi çalıştığı ancak artık ESXi 6.7 Güncelleme 2’nin son sürümünde tanınmadığı ortaya çıktı. Bu SSD’lerin desteğinin kasıtlı olarak mı yoksa kasıtsız olarak mı kaldırıldığı belli değil, ancak her iki durumda da bu diskler VMware’in Donanım Uyumluluk Listesi’nde (HCL) resmi olarak yer almamaktadır.

Şimdi bu problemi nasıl çözebileceğimize bakalım. 

ESXI 6.7 sunucumuza daha eski bir nvme driver yüklemek.

Öncelikle önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederiz. Unutmayın ki bu tip işlemler her zaman risk oluşturmaktadır.

ESXI sunucumuza SSH erişimi sağlayalım ve aşağıdaki komutları çalıştıralım.

esxcli software vib install -v https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/esx/vmw/vib20/nvme/VMW_bootbank_nvme_1.2.1.34-1vmw.670.0.0.8169922.vib

esxcli software vib install -v https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/esx/vmw/vib20/vmware-esx-esxcli-nvme-plugin/VMware_bootbank_vmware-esx-esxcli-nvme-plugin_1.2.0.32-0.0.8169922.vib

reboot

Tüm işlemler bu kadar.